Zorgaanbieders in regio West Brabant West en Zeeland kiezen voor een gezamenlijk aanmeldformulier

Divine Marketing: Hold the vision, trust the process and enjoy every step.

Wanneer iemand zorg nodig heeft, krijgt hij vaak te maken met een veelvoud aan  aanmeldformulieren. Binnen de regio West Brabant West en Zeelandis dat binnenkort verleden tijd. Negen zorgaanbieders in deze regio hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Ze gaan met een uniform formulier werken: het Eén-Aanmeldformulier. Zo wordt het de zorgzoeker makkelijker gemaakt om passende zorg te vinden.

Uniform aanmeldformulier helpt de klant die zorg zoekt
‘Als zorgaanbieders is het ons doel om het voor mensen met een beperking makkelijker te maken om zorg te zoeken. Daarom kiezen we ervoor om met het Eén-Aanmeldformulier te werken’ zegt Sigrid Drukker, werkzaam bij SOVAK en initiatiefnemer van het Eén-Aanmeldformulier.

Lees het hele artikel op mijn LinkedIn pagina

Waar blijven de marketingtijgers uit de zorg in de Top 100?

Werken in de zorg is een cadeautje! #relevantie #meerwaarde #metliefdeenzorg #bewonersrock

‘Wie bepalen de koers van het marketingvak én maken het verschil?’ Zo luidt de top van De top 100 marketeers 2018. Een overzicht van leiders die vanuit marketingstrategie het verschil maken. Een indrukwekkende lijst maar wat mij met name opvalt, is dat er in die lange lijst marketingtijgers niet één marketingleider tussen staat uit de gezondheidszorg. Niet uit de cure sector en ook niet uit de care sector. En dat is zo jammer!

Lees het hele artikel op LinkedIn.

Divine Marketing

Divine = inzicht + vaststellen

Met de juiste aandacht en energie gaat alles en iedereen stralen.

Met de juiste aandacht en energie gaat alles en iedereen stralen.
Nederland, Noordwijk, 02 June 2020. Portret Sigrid Drukker. © 2020, Joke Schut

Divine betekent voor mij het oneindige. Hoe ik dat zie in relatie tot Marketing en Communicatie? Het is nooit klaar! De markt evolueert, bedrijven groeien en het vak is turbulent. Door continu in te spelen op de veranderende wereld is het essentieel dat Marketing & Communicatie ook blijft ontwikkelen en Divine wordt.

Marketing en Communicatie zet ik in door inzicht te krijgen in processen binnen organisaties, de productportfolio en hoe je deze aan de markt kan presenteren, zodat dit waarde toevoegt voor je klant. Door Marketing & Communicatie modellen toe te passen kan je vaststellen waarop gefocussed mag worden. Intuïtie en boerenverstand mag hierin niet ontbreken.

Marketing en Communicatie is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Extern = intern en Intern = extern en alle disciplines zijn nodig om de interne en externe doelgroep te bereiken en te informeren. Bovendien is het van belang dat de uitstraling uniform is en je omnichannel één boodschap positioneert.

Doorbreken van de Gender Gap? Kloof dicht zich vanzelf.

Bitch don’t kill my vibe

Gender gap
Be true to yourself, work hard and stay curious.

Dit artikel is gepubliceerd in Marketing Tribune december 2016.

Er zijn altijd vrouwen aan de top geweest. Het gaat dan toch om de beste kandidaat die de job krijgt en dat is niet gebaseerd op geslacht. Maar de toekomst zal ons zonder twijfel laten zien dat er veel meer vrouwen top posities zullen waarnemen. Dat zie je nu al terug in alle onderzoeken. Een punt van aandacht is wel dat wij het elkaar ook gunnen. Want we kunnen er zelf ook wat van. Een mannelijke collega die een management positie krijgt wordt anders beoordeeld dan een vrouwelijke collega. Op vrouwen wordt toch nog vaak een stempel geplakt. Het uiterlijk wordt omschreven en beschreven en qua karakter komen die vrouwen er vaak ook niet al te best vanaf.

Lees het hele artikel op LinkedIn.

Marketing meets MVO…. Eindelijk of alweer?

MVO is onvoldoende zichtbaar

Marketing meets MVO…. Eindelijk of alweer?
Marketing meets MVO…. Eindelijk of alweer?

Marketing en MVO groeien steeds meer naar elkaar toe en dat is goed nieuws. Toch is de praktijk dat Marketeers en MVO managers elkaar vaak nog niet automatisch opzoeken en ze het thema elk vanuit hun eigen invalshoek en belang benaderen. Bij bedrijven van enige omvang zijn Marketing en MVO twee aparte afdelingen. Is dat wel verstandig en moet het niet ‘gewoon’ bij elkaar gevoegd worden? Bij kleinere organisaties is er geen speciaal aangestelde MVO medewerker en wordt MVO vaak verweven in de sponsoring van de Marketingafdeling maar dan wel meer de MBO kant dan de MVO kant. Begint het allemaal niet bij de vraag, hoe zichtbaar is MVO? Wat houdt het nu echt in en wat kan het toevoegen/aanvullen voor een organisatie?

Lees het hele artikel op LinkedIn.